• Migdały całe Nieblanszowane Kalifornijskie 1 kg

Migdały wykorzystywane jako bakalie to nasiona owoców migdałowca zwyczajnego. Charakteryzują się słodkim smakiem, znajdują zastosowanie kulinarne jako dodatek do słodkich wypieków, ciast i deserów, jak również wykorzystywane są przemysłowo do produkcji balsamów, kremów i mleczek do pielęgnacji skóry.

Kolor/Wzór
Brak towaru
37.93
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
DPD PICKUP 12
Pocztex Kurier 48 12
Kurier InPost 12.9
Paczkomaty InPost 12.9
Kurier InPost (Za pobraniem) 15.4
Paczkomaty InPost (Za pobraniem) 15.7
Kurier DPD 16.5
Kurier DPD pobranie 16.9
Dostępność Brak towaru
Waga 1 kg
EAN 5903999777036

Migdały i ich właściwości!

  • Skarbnica witaminy A, E i witamin z grupy B!
  • Wspierają pracę układu krążenia i serca.
  • Wzmacniają naczynia krwionośne i obniżają ciśnienie krwi.
  • Zawierają aminokwasy takie jak fenyloalanina - zapobiegające depresji.
  • Bogate źródło mikroelementów wzmacniających naszą odporność.
  • Idealna przekąska niezależnie od pory dnia.

Najważniejsze informacje:

Migdały charakteryzują się słodkim smakiem, obfitują w tłuszcz, witaminy i składniki mineralne. Idealnie nadadzą się jako dodatek do słodkich wypieków, ciast i deserów. 

  • Masa netto: 1kg
  • Rodzaj: Migdały Nieblanszowane Kalifornijskie
  • Data przydatności i numer partii znajduje się na opakowaniu
  • Przechowuj szczelnie zamknięte, w suchym i chłodnym miejscu
  • Zdrowy dodatek do śniadania, obiadu i kolacji! Nie zapomnij o przekąsce :)

Dla kogo migdały?

Sposobów na użycie migdałów w kuchni jest całe mnóstwo! Niesolone można wykorzystać jako dodatek do czekolad, muffinek, placków czy ciast. Idealnie nadadzą się do owsianek, kaszy jaglanej jak i innych zdrowych śniadań z zbożami w roli głównej.

Są idealną przekąską, zarówno w ramach drugiego śniadania czy podwieczorku. Bez problemu nasycą nasze brzuchy aż do kolejnego posiłku. Najlepsza opcja dla Vegan, przygotowanie mleka migdałowego czy masła jest bardzo proste. Na dodatek świetnie sprawdzą się dla osób nietolerujących glutenu czy laktozy.

Zadbaj o doznania smakowe i swoje zdrowie!

Dlaczego warto włączyć migdały do swojego menu?

  • zapobiegają chorobom serca i cukrzycy,
  • łagodzą zgagę i nudności w ciąży,
  • zawierają kwas foliowy, który wspiera rozwój dziecka,
  • wspomagają układ nerwowy, dlatego świetnie sprawdzą się dla osób narażonych na stres,
  • poprawiają pamięć i koncentrację,
  • świetnie komponują się deserach, owsiankach i jogurtach,
  • są idealną przekąską, która sprawdzi się w każdej chwili.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie